ME mix štafety - titul pre Francúzsko, Slovensko v cieli!!!

logo glasgow 6 kopiaTitul majstrov Európy v mix štafetovom triatlone získala štafeta Francúzska (Periault, LeCorre, Beaugrand, Coninx). Striebro si vybojovala štafeta Švajčiarska a bronz štafeta Belgicka.

Slovensko premiérovo prihlásilo štafetu na ME. Vzhľadom na zdravotné problémy Richarda Vargu (včerajšie odstúpenie z individuálnych pretekov kvôli zraneniu) bol otázny vôbec štart našej štafety. Dnes ráno však Michal Varga informoval, že Rišo na štart mastúpi. Stále bolo však otázne, či mu jeho zranenie dovolí absolvovať celý triatlon (aj keď len v superšprint objemoch). 

Úvodný úsek absolvovala Kristína Jesenská. Kým skúsená Češka Kuríková sa do balíka dostala, naša juniorka nie. Pritom vyplávali spoločne v rovnakom čase. Kristína odjazdila preteky v trojčlennej skupine. Richardovi Vargovi odovzdala na 16. mieste. Záber na Vargu z cyklistickej časti bol posledným, kedy sa naša štafeta dostala do obrazu televízie. Následne už ani obraz, ale ani grafika o postavení štafiet v závere neinformovala. Nevedeli sme, či Richard zvládol bežeckú časť a odovzdal štafetu ďalšiemu členovi nášho tímu - Romane Gajdošovej. Až dobeh Verbovského do cieľa potvrdil, že Richard Varga bežeckú časť zvládol a naša štafeta do cieľa nakoniec dobehla.  

VÝSLEDKY
1. FRANÚZSKO  - Leonie Periault, Piere Le Corre, Cassandre Beaugrand, Dorian Coninx
2. ŠVAJČIARSKO  - Lisa Berger, Sylvian Fridelance, Nicola Spirig, Amdrea Salvisberg
3. BELGICKO  - Claire Michel, Jelle Geens, Valerie Barthelemy, Marten Van Riel (podľa štartovky ale De Kayser)
16. SLOVENSKO - Kristína Jesenská, Richard Varga, Romana Gajdošová, Matúš Verbovský

jj

 


World Triathlon 6

SOŠV logo 6

NSC logo miniSCP miniDukla logo mini

MŠVVŠ SR logo 170Prostriedky zo štátneho rozpočtu

na šport v roku 2021:

Bežné  transfery: 350 409 Eur