Blíži sa termín povolenia organizovaných pretekov

t6 2018 tria.senec 2410 2. kopiaNielen triatlonisti netrpezlivo očakávajú zrušenie zákazu organizovania športových podujatí. A tento termín sa blíži. Podľa nepotvrdených informácií toto zrušenie by sa malo v rámci 4. fázy uvoľňovania krízových opatrení spustiť už budúci týždeň - 3. júna. 

 

Nie je to však pre nás termín vyvolávajúci nadšený optimizmus. Od 3. júna sa totiž na spustenie organizovaných súťaží mala vzťahovať podmienka sto účastníkov. Pričom samozrejme nejde len o štartujúcich. 100 účastníkov je pre triatlon veľmi obmedzujúci počet aj vzhľadom na fakt, že organizátor nie je schopný obmedziť počet divákov.

Takže pravdepodobne až ďalší krok hlavného hygienika (zvýšenie počtu účastníkov) bude pre nás optimistickejší. Vychádzajúc z tejto domnienky, triatlonové preteky by sa mohli spustiť v priebehu mesiaca júl (predpokladali sme to už v marci). Všetky plánované preteky sa však v júli (Ratnovce boli zrušené už 3. mája a aktuálne už aj duatlon v Rovinka) ešte uskutočniť nemusia z dôvodu nedostatočného času na vybavenie potrebných povolení a obmedzujúci počet účastníkov. Avšak aj organizátori pretekov naplánovaných na  august a september musia rátať s tým, že program budú musieť pravdepodobne obmedziť, alebo časový program pretekov roztiahnuť od skorého rána do neskorého popoludnia (obmedziť počet štartujúcich zvýšením počtu štartov). 

Aj preto odporúčam zúčastniť sa našich Triatlonových výziev. Najbližšia sa uskutoční 6. júna - Triatlonové výzvy 2020. Riešime možnosť všetkým účastníkom zarátavať každú účasť vo výzve za riadny štart v pretekoch STÚ. 

 

 .jj

 


World Triathlon 6

SOŠV logo 6

NSC logo miniSCP miniDukla logo mini

MŠVVŠ SR logo 170Prostriedky zo štátneho rozpočtu

na šport v roku 2021:

Bežné  transfery: 350 409 Eur